Medemblik Actueel.

Gezondheid

Belangrijke veiligheidswaarschuwing salmonella in Franse kaasjes Le Petit Fiance des Pyrenees

Medemblik – Na controle is gebleken dat in sommige Franse kaasjes van het merk Le Petit Fiance des Pyrenees de bacterie salmonella aanwezig is. De kazen worden teruggehaald. Salmonella is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met Salmonella is klein maar de gevolgen kunnen ernstig zijn.

Als u deze kaas met houdbaarheidsdatum 2‐6‐2015 heeft aangeschaft, wordt u dringend verzocht deze kaas niet te consumeren en u te melden bij het verkooppunt waar u de kaas heeft aangeschaft. Heeft u de kaas reeds geconsumeerd en heeft u klachten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw huisarts.

Salmonella is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met Salmonella is klein maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Zwangeren, pasgeboren baby’s, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen meer risico bij een besmetting met Salmonella. Een lichte besmetting kan maag‐ en darmklachten veroorzaken, die na een paar dagen vanzelf over gaan. Na een besmetting tasten de bacteriën de dunne darm aan, waar de bacterie een ontsteking veroorzaakt. De verschijnselen ontstaan meestal binnen 12 tot 36 uur en houden vaak 2 tot 3 dagen aan.

Reageren via facebook