14.9 C
Medemblik
3 augustus 2020 11:00
Medemblik Actueel.

Andijks echtpaar krijgt boete van 10.000 euro voor het niet bewonen van een recreatiewoning

Andijk – Mira Tensen en Mark Baumgart zitten in zak en as. Het echtpaar wacht een boete van 10.000 euro, omdat ze permanent in hun bungalow op het recreatiepark Het Grootslag zouden wonen. “Het is een misverstand,” zegt Mira ten einde raad.

Samen met onze nieuwspartner RTV NH en regioverslaggever Jurgen van den Bos gingen wij op onderzoek uit en spraken met het echtpaar.

In 2006 hebben Mark en Mira een huisje gekocht op het recreatiepark, twee jaar laten een woning aan de Dijkweg. “Dat is ons huis, daar is ons kantoor en op het park zijn we er alleen voor de rust en voor de kinderen,” vertelt Mira.

Schaduwen
De gemeente heeft controleurs op pad gestuurd en zij hebben gezien dat er de afgelopen jaren ook buiten het seizoen een wipkip en fietsen staan, dat er was hangt en dat licht brandde in het huisje. Mark Baumgart: “We hebben een enorme inbraakgolf gehad, daarom hebben we lichten laten branden.”

Maar de opsporingsambtenaren hebben ook schaduwen gezien achter de gesloten gordijnen. Mira: “We hebben drie daklozen van de opvang in Purmerend op weg geholpen en die hebben we meteen elders ondergebracht toen de eerste dwangsom op de mat viel.” 

Spijt
Mark en Mira hebben geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een ontheffing aan te vragen, zodat ze daar konden wonen. Daar hebben ze achteraf spijt van, nu de boete van €10.000 steeds dichterbij komt.

“Het is nooit onze bedoeling geweest om op het park te wonen. We kunnen het zelfs niet verkopen, dat hebben we al geprobeerd, maar niemand die een huisje wil kopen als je er niet mag wonen”

Geen reactie
De gemeente Medemblik wil niet reageren zolang de kwestie nog bij de rechter ligt. Over enkele weken buigt de Raad van State zich over de zaak. Mira: “Dat is onze laatste hoop, we branden kaarsjes en hopen dat we toch ons gelijk krijgen.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?