20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 16:21
Medemblik Actueel.

Reddingsboten Medemblik en Andijk helpen motorboot met problemen

Medemblik – De reddingboten van KNRM reddingstation Medemblik zijn 2de Pinksterdag uitgevaren voor een motorboot in problemen.

Maandagmorgen werden de reddingboten ‘t Span en Benardine opgepiept voor een motorjacht in problemen. Aanvankelijk was de positie van het motorjacht niet geheel duidelijk. Uiteindelijk komt via het Kustwachtcentrum de juiste locatie binnen over de radio. Het blijkt dat het motorjacht Lucazich op 2 mijl NW van vluchthaven het Ven bevindt.

Eenmaal ter plaatse zet reddingboot ‘t Span een opstapper over om polshoogte te nemen op de motorboot Luca. Als snel blijkt dat er zich geen technische mankementen voor doen en de boot in zeewaardige staat verkeerd. De 2 opvarenden waren minder goed in hun sas, ze waren wat angstig geworden omdat het motorjacht flink heen en weer ging door de wind en de golfslag van het IJsselmeer. Motorboot Luca nog maar net aangekocht en deze tocht werd even te spannend voor de nieuwe eigenaar.

Na overleg wordt afgesproken dat het motorjacht  onder begeleiding van reddingboot ‘t Span terug vaart richt de haven van Medemblik. Reddingboot Benardine vaart alvast vooruit om een plekje te zoeken waar het motorjacht kan worden afgemeerd. Als blijkt dat de reis naar Medemblik toch wel erg lang gaat duren wordt besloten om het motorjacht toch op sleep te nemen. Uiteindelijk wordt de kruiser rond 08.45 uur afgemeerd in de haven van Medemblik.

Na het opnemen van de gegevens keert reddingboot ’t Span terug naar de haven van Andijk.

Reageren via facebook