Ernstig zieke Madelief op bezoek bij de Delta Lloyd Regatta (Video)

Medemblik – Een boottochtje leek haar niet zo’n goed idee, maar de wandeling op het racecenter van de Delta Lloyd Regatta beviel Madelief Boon donderdag best wel. Tussen de zeilers verscheen er bij de speciale gast aan het einde een prachtige glimlach.

Twee jaar is ze pas, net begonnen aan haar ontdekkingsreis door het leven. Een half jaar geleden werd bij Madelief Boon echter een levensbedreigende ziekte ontdekt. Ze heeft een neuroblastoom, een kwaadaardig kankergezwel dat ontstaan is in het sympathisch zenuwstelsel. In Nederland wordt één op de 100.000 kinderen ermee geconfronteerd; jaarlijks zo’n 25 kinderen. De prognose voor herstel hangt af van heel veel factoren.

Stichting Madelief Boon

De behandeling van de ziekte is kostbaar en kan op dit moment alleen nog in de Verenigde Staten. De Stichting Madelief Boon is een actie gestart om het benodigde geld bijeen te krijgen voor de behandeling. Het hele gezin Boon dient voor een half jaar naar Philadelphia te verhuizen.

,,De zorgverzekeraar vergoedt wel de behandeling, maar niet de bijkomende kosten als reis- en verblijfkosten, inkomstenderving etc. We zijn geen doorsnee-gezin met twee kinderen, wij hebben er vijf’’, legt moeder Susanne de moeilijke situatie van het Medemblikse gezin uit.

Terwijl Madelief voorzichtig op het strand bij de jachthaven de activiteiten bij de Delta Lloyd Regatta gadeslaat, geeft moeder Susanne aan hoe het met de actie voor Madelief verloopt. ,,In eerste instantie dachten we rond de 100.000 euro nodig te hebben. Nu we steeds meer informatie krijgen over alle zaken waarmee we geconfronteerd worden, ligt dat bedrag toch een stukje hoger. Inmiddels heeft de Stichting Madelief Boon ruim 92.000 euro ingezameld. We zijn er dus nog niet helemaal. Alle steun is welkom’’, zegt Susanne.

Wie Madelief en het gezin Boon wil helpen, kan zich wenden tot de stichting (www.madeliefboon.nl) of een sms te sturen naar nummer 3669 met de mededeling madelief. De kosten van een bericht bedragen 2 euro.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.