15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 21:18
Medemblik Actueel.

Medemblik sluit consultatiebureaus Abbekerk en Andijk

Medemblik – Het college stuurt de raad het advies om het consultatiebureau in Abbekerk per 1 mei 2016 te sluiten en om het consultatiebureau in Andijk per 1 april 2016 te sluiten.

Met het voorstel wordt het gebruik van de consultatiebureaus efficiënter en wordt een substantiële bezuiniging gerealiseerd op de huidige huisvestingskosten van de consultatiebureaus.

Naar verwachting zal het aantal kinderen in Abbekerk en Andijk de komende jaren verder afnemen. Daardoor neemt het aantal consulten af en worden de huisvestingskosten per consult steeds hoger.

In Wervershoof, Medemblik en Wognum staan consultatiebureaus die voldoen aan de wettelijke- en praktische eisen van de GGD, die tevens de ruimte hebben om de cliënten van Abbekerk en Andijk op te vangen.

De locatie Abbekerk voldoet niet aan de arbo- veiligheids- en privacyeisen en niet aan het programma van eisen van de GGD. Om gebruik te kunnen blijven maken van de locatie is op korte termijn een aanzienlijke investering van € 70.000 tot € 100.000 noodzakelijk.

Op dit moment kost de locatie Andijk de gemeente ongeveer € 7.766,66 per maand. Het ambtelijk voornemen is om maatschappelijk vastgoed kostendekkend te maken. De gemeente overweegt het gebouw om die reden af te stoten

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?