Medemblik Actueel.

Sport

Steppende Wognumners steppen ruim 3400 euro bijelkaar

Wognum – De twee steppende Wognumners Marco Huisman en Ron Bleeker hebben afgelopen zondag voor Stichting WarmThuis ruim 3400 euro tijdens de Stepelfstedentocht bijelkaar gestept.

Stichting WarmThuis is een stichting waar mensen met dementie een woonzorgplek vinden.  Met deze actie willen de twee steppers meer voor meer dieren zorgen op de woonzorglocatie van WarmThuis.

In Bolsward startten om middernacht 196 steppers, aangemoedigd door ruim 1.000 mensen, en gingen de donkere en frisse nacht in. Via Harllngen, Franeker en Holwerd werd om 06.00 uur Dokkum bereikt. De kilometerteller stond inmiddels op 75 km. Vanaf deze stad reed iedereen zijn eigen tempo en gingen de steppers via Bartlehiem op weg naar Leeuwarden.

De verzorgingsploeg van Marco en Ron was inmiddels in Dronrijp gearriveerd en werden de steppers voorzien van een bak koffie en een kop soep. Daarna vervolgden ze de tocht via Leeuwarden naar Bolsward. De mannen hadden er inmiddels 130 kilometer opzitten.

Na wederom een goede verzorging, inclusief massage, vertrokken de heren om 10.30 uur onder een steeds blauwer wordende lucht naar Sneek. Vervolgens via IJlst op weg naar de toren van Spannenburg. “De tocht verliep eigenlijk erg gemakkelijk, mede dankzij de geringe wind die er stond”, vertelt Marco.

“Bij Spannenburg weer een stop met ons team van verzorgers en daarna op weg naar Oude Mirdum in het mooie Gaasterland. Daar was de laatste stop met tijdscontrole. We arriveerden om 13.40 uur en mochten vanaf 14.30 uur onze weg pas weer vervolgen. Ron en ik hadden mooi de tijd om de inwendige mens nog wat te versterken en de benen rust te geven.

Na het startschot voor de laatste 45 kilometer hebben we het tempo iets verhoogd om meer voorin te eindigen. Via Stavoren, Hindeloopen en Workum arriveerden we om ongeveer 16.30 uur na, 230 kilomter, voor de tweede maal in een nu volledig afgeladen Bolsward.

Honderden meters voor de finish stonden de mensen ons rijendik op te wachten, onder de klanken van de plaatselijke blaaskapel. Een fantastische binnenkomst, compleet met spandoek en champagne van de medewerkers van WarmThuis.” 

Wie nog een bijdrage wil leveren, kan dat doen op NL27 RABO 0143 5977 87 ten name van St. Steunfonds WarmThuis.

Reageren via facebook