Medemblik Actueel.

Voetbal

Oppermachtig Buitenveldert te sterk voor goed voetballend Opperdoes

Opperdoes – Met kraken en piepen is de Opperdoes trein tot staan gekomen. Nog éénmaal heeft de ploeg zich pogen op te richten, maar na 90 zware minuten is dat helaas niet gelukt. Met een redelijk compleet elftal op papier kon het Buitenveldert te gemoed treden.

Frank Boersma en Roy Janssens hebben het geprobeerd en fantastisch gedaan, maar waren verre van fit. Niels Putting was er na 7 weken ook weer bij en liet zijn waarde weer zien. Opperdoes heeft een zeer goede 1e helft afgeleverd. Gedoseerd spelen en loeren op de kansen die komen gingen. Het begin was aftasten van beide kanten, al waren de bedoelingen van de bezoekers al snel duidelijk. Afwachtend en de 3-1 van vorige week verdedigen.

Opperdoes werd geleidelijk aan steeds sterker zonder direct echt gevaarlijk te worden. Na een half uur de 1e grote kans. De voorzet van rechts en de kopbal van Kevin Grent die ternauwernood door de Amsterdamse doelman met de benen gekeerd kon worden. 2 minuten later kwam de voorsprong. Frank Boersma over de rechterkant opkomend. Vlak voor de achterlijn de voorzet…het overstapje van Niels Putting en het doeltreffend afronden van Kevin Grent. Een prachtige BPG aanval en de hoop die het de thuisploeg gaf.

De thuisploeg was oppermachtig deze fase al beloonde het zich niet met een ruimere marge. De kans vlak voor de rust had misschien meer kunnen opleveren, als Grent de bal van links niet te mooi had willen afwerken. Zo werd de ruststand 1-0 en dat schepte verwachtingen voor het vervolg.

Dat bleef uit. Waren de niet fitte spelers op, of heeft Buitenveldert zich gerealiseerd dat het zo niet door kon blijven gaan om de finale ronde te bereiken. In ieder geval namen zij direct het heft in handen en kwam Opperdoes niet meer aan voetballen toe. Het middenveld die voor de pauze onder aanvoering van de hele wedstrijd zeer sterk spelende Marijn Putting in Opperdoes handen was, kon het in het 2e bedrijf niet meer bolwerken.

Zo werd de druk steeds groter en was het wachten op de gelijkmaker. Die viel ondanks enkele zeer hachelijke momenten niet. Jaap Zwaan moest handelend optreden bij een vrije trap,. Swen Sinkeldam gooide zijn hele hebben en houwen voor de bal en bleef de thuisploeg op de been. Opperdoes bleef op voorsprong maar had  nog een doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen. Die kwam er bijna…Kevin Grent verscheen een kwartier voor tijd plots schuin voor de keeper. Hij koos voor de lange hoek en trachtte de bal ver weg te leggen. Opnieuw voorkwam een been van de Buitenveldert doelman een treffer. Zo kwamen de gasten met de schrik vrij. Niet veel later viel de genade klap voor Opperdoes.

De gelijkmaker kon ook niet uitblijven en van dichtbij werd Jaap Zwaan gepasseerd. Ook een gelijkspel was de ploeg niet gegund, want luttele minuten later velde de Amsterdamse spits met zijn 2e doelpunt het definitieve vonnis over Opperdoes. Het seizoen is ten einde voor de na de winter geplaagde formatie van Volkert Jan Putting. De vele blessures hebben de ploeg op gebroken.

Deze wedstrijd hebben de spelers nog éénmaal alles gegeven voor een goed resultaat, maar het was niet genoeg. Het sportieve Buitenveldert werd het laatste station voor Opperdoes in 2014-2015 en deze ploeg gaat nu met Reiger Boys strijden voor een plek in de 2e klasse. 

Reageer op dit onderwerp