11.9 C
Medemblik
27 mei 2020 07:45
Medemblik Actueel.

Korenfestival Medemblik – The Battle of the winners

Medemblik – Zondag 31 mei 2015 wordt een groot feest. Het 20 jarig bestaan van het Korenfestival in Medemblik staat voor ‘opnieuw beleven van winnende koren van de afgelopen 20 jaar’. Maar liefst 14 winnende koren hebben zich aangemeld. Wie wordt in 2015 winnaar der winnaars?

Het succes van het Medemblikker Korenfestival blijkt niet te evenaren. Veel is geprobeerd door andere festivals, maar tevergeefs. Dit jaar zijn er twee grote podia en diverse optredens bij terrassen op de Nieuwstraat, op de Oosterhaven en bij Molen de Herder.

De jury
De straatjury bestaat uit Eveline Schoordijk en Jan Hauwert. Zingen is Eveline’s hobby en passie. Jan is ex-onderwijzer, jureert graag en zorgt voor diverse muzikale begeleiding op piano tijdens feesten en partijen. De podiumjury wordt dit jaar ingevuld door Jan Laan, Anita Rol en Marsha Steltenpool. Jan is dirigent van verschillende koren, waaronder Medemalaca Vocali, Anita is zangeres, zangdocent en dirigent en Marsha is professioneel pianiste en zangeres. Zij gaan dit jaar bepalen wie de ultieme winnaars worden van de afgelopen 20 jaar.

Het Korenfestival-nieuwe-stijl
Het nieuwe onderdeel, een variant van de UITMARKT, kent dit jaar zijn tweede editie. Hoewel de eerste aarzelend begon, zijn er nu ruim 15 culturele verenigingen en organisaties die deelnemen aan deze markt. Zij zullen een voorproefje geven van hun programma-aanbod voor 2015/2016. Kortom; een nieuwe en uitgebreide aanvulling op het alom bekende en drukbezochte Korenfestival.

Rond de klok van 18.00 uur zal de jury de spanning opvoeren als de prijswinnaars worden bekend gemaakt. Het Korenfestival belooft wederom een groot spektakel te worden. Zing en beleef het mee!

Voor meer informatie www.stemmedemblik.nl/korenfestival.

Reageren via facebook