Inloophuis Medemblik start met borstkanker lotgenotengroep

Medemblik – Op maandagmiddag 1 juni start Inloophuis Medemblik met een de eerste ontmoeting van ‘de borstkanker lotgenoten groep’ in het inloophuis Medemblik Op deze maandagmiddag is er tijd voor elkaar, voor ontspanning en af en toe een interessante lezing of film over de gevolgenen mogelijke oplossingen.

Deze middagen zijn ook uiteraard ook toegankelijk voor ex-borstkankerpatiënten. Nog steeds denken veel mensen dat het in zulke groepen alleen maar kommer en kwel is, dat daar uitsluitend en voortdurend over kanker wordt gepraat en dat je daardoor misschien alleen maar verder in de put komt te zitten. Het tegendeel is vaak waar. ‘Ik had dit veel eerder moeten doen,’ hoor je vaak zeggen, ‘het helpt als je merkt dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen als jij.’

Ook onderzoek heeft uitgewezen dat contact met lotgenoten in welke vorm dan ook – in groepsgesprekken, via sociale media, op informatiebijeenkomsten of tijdens creatieve en sportieve activiteiten – mensen met kanker minder bang en onzeker maakt.

Het inloophuis wil daar in tegemoet komen door voortaan elke eerste maandagmiddag van de maand ruimte te bieden aan de borstkanker lotgenoten groep. Op I Juni Is Suzanne Molenaar van Mamacare lingerie ook aanwezig. Eerder gaf zij een uitstekende uitleg over de mogelijkheden op gebied van lingerie.

Wij hopen van harte dat je aansluit. Voor opgeven en meer informatie: info@inloophuismedemblik.nl. Tijd van 14:00 tot 16:00. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wij zijn gevestigd aan de Oosterhaven 11 Medemblik.0227820170

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.