31e Delta Lloyd Regatta Medemblik officieel geopend.

Medemblik – Burgemeester Frank Streng, zelf ook een enthousiast zeiler, heeft gistermiddag officieel de 31e Delta Lloyd Regatta geopend. Met een druk op de knop van een grote scheepstoeter werd het grootste zeilevenement van Nederland en 1 van de grootste ter wereld gestart.

Met ruim 700 boten is dit zelfs 1 van de grootste sportevenementen in Nederland, zeker wat meerdaagse sportevenementen betreft is er geen gelijke.

In een sfeer van Medemblik in de middeleeuwen, gelijktijdig was op Kasteel Radboud Het verbond van Christophorus, stond de burgemeester even stil bij 31 jaar Regatta. Wat 31 jaar geleden begon als de Spa Regatta en de laatste jaren als Delta Lloyd Regatta door het leven gaat zorgt dat Medemblik voor eens en altijd in de top van zeilevenementen staat.

Voorzitter Arjen Rahusen van het organiserend comité was zichtbaar trots op de aantal deelnemers die dit jaar weer meedoen aan de Delta Lloyd Regatta. ,, Vooral de laatste maanden steeg het aantal deelnemers gestaag tot ruim 700 boten,” wist Rahusen te vertellen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.