PWF en de veranderingen in het leerlingenvervoer Medemblik

Medemblik – Ouders zijn verantwoordelijk voor het schoolbezoek van hun kinderen en zij moeten zelf zorgen voor het vervoer naar school. Dit is vastgelegd in de Leerplichtwet

De gemeente heeft de wettelijke zorgtaak om een passende regeling te verstrekken voor kinderen met een structurele handicap. Leerlingen die naar het Voortgezet Speciaal Onderwijs gaan ( VSO) ontvingen voorheen automatisch een taxivergoeding, dat is nu veranderd.

De gemeente gaat d.m.v. een gesprek samen met de ouders bekijken wat de mogelijkheden zijn: b.v. zelfstandig reizen met openbaar vervoer, fietsen of reizen met een begeleider als dat nodig is.

Tip: Via een app op de telefoon kunnen jongeren de juiste weg naar school vinden. Ze krijgen individuele aanwijzingen ter plekke..

Tip: De aanvraag van een tegemoetkoming in de vervoerskosten loopt via de gemeente 0229-856000.

Wat verandert er nog meer?

Leerlingen die naar het speciaal basisonderwijs gaan op basis van godsdienst of richting hebben ook recht op vervoerskosten als de school verder is dan zes km van hun huis. De gemeente overweegt nu om een inkomensafhankelijk bedrag te vragen als bijdrage aan de vervoerskosten.

Voor vragen of uw ervaringen delen? mail dan naar margreet.kramer@me.com

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.