22 C
Medemblik
9 augustus 2020 06:09
Medemblik Actueel.

Plaquette onthuld ‘Eerste 1e paal plan Fruittuinen Andijk door wethouder Tigges’

Andijk – Woensdag 20 mei heeft wethouder Hans Tigges, gemeente Medemblik, de plaquette onthuld bij de huurwoningen in het plan De Fruittuinen in Andijk. Dit onder toeziend oog van Hans Kröger, directeur bestuurder van woningstichting Het Grootslag, en Guido Scholtens, directeur van de Scholtens Groep. Een aantal dagen later, kregen de huurders de sleutel van hun woning overhandigd door Het Grootslag.

In oktober 2014 heeft wethouder Tigges de officiële, en zijn eerste, 1e paal geslagen voor de start van de bouw van  project De Fruittuinen. Eerder genoemde directeuren vonden dat die speciale handeling vereeuwigd moest worden in de woning waarvan hij de 1e paal geslagen heeft. Ter herinnering hieraan is een plaquette gemaakt die in een zijmuur van de pas opgeleverde huurwoning is geplaatst. De wethouder zelf had de eer om deze te onthullen.

Woningstichting Het Grootslag heeft 6 levensloopbestendige woningen gerealiseerd. De woningen zijn geschikt voor zowel kleine gezinnen als voor senioren. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk. Architect Rolf Botman heeft de woningen een moderne uitstraling gegeven. Daarbij zijn de woningen volgens duurzaamheidsnormen gebouwd. Er zijn veel reacties ontvangen van mensen die hier wilden wonen.

De Fruittuinen in vogelvlucht

Het plan krijgt een parkachtige en ruime uitstraling met veel groen en water. Centraal ligt een brede groenzone met een kronkelend wandelpad, bankjes, speelvoorzieningen, leilindes en andere bomen. Er zal een buurt ontstaan die goed aansluit bij het dorpse karakter met een diversiteit aan koop- en huurwoningen. Voor iedere doelgroep en in elke prijsklasse is er een woning verkrijgbaar waardoor een verscheidenheid aan mensen en kinderen hier zullen gaan wonen. De Fruittuinen is een fijne woonomgeving, mede doordat scholen, het centrum en (sport)voorzieningen snel en binnendoor te bereiken zijn.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?