Medemblik Actueel.

Musea

Oude tijden herleven op de Oostersingel Medemblik

Medemblik – Over een paar dagen, op de eerste en de tweede Pinksterdag herleven op de Oostersingel 44 te Medemblik de oude tijden weer. Voor de zesde keer opent Theo Siepe op deze dagen zijn openlucht- en binnenmuseum “Sowasut”, waar men gereedschappen, landbouwwerktuigen, huishoudelijke apparaten en diverse voorwerpen uit vroegere tijden kan bewonderen.

Bezoekers krijgen een uitgebreide rondleiding waar het een en ander met veel enthousiasme wordt uitgelegd. Een aantal vrijwilligers in toepasselijke kledij verrichten verschillende werkzaamheden op de manier zoals dat vroeger ging.

Maar ook aan de kinderen is gedacht. Zo kunnen ze met ouderwetse wasmachines aan de gang, schrijven met de griffel en pannenkoeken bakken. Een waterput, een veldersboet, een schooltje, een winkeltje van sinkel, een motorschuit, demonstraties van oude ambachten en een volledig ingericht huiskamertje maken het geheel compleet en zeker een bezoekje waard.

Het museum op beide pinksterdagen open van 11.00 tot 16.00 uur. Voor groepen zijn na afspraak ook andere dagen mogelijk.

Voor meer informatie kunt u bellen met 0227 544895

Reageren via facebook