29.7 C
Medemblik
7 augustus 2020 23:07
Medemblik Actueel.

Nieuwe straatnamen Nibbixwoud

Nibbixwoud – Het college van Medemblik stelt de gemeenteraad van Medemblik voor om de tweetal nieuwe straten bij de DAN als volgt te gaan noemen: “lange Dres” en “Piet Nanpad”.

Voor de Lange Dres is gekozen omdat de nieuwe dorpsaccommodatie op voormalige weidegronden wordt gebouwd. Een dres is een akker die jarenlang is gebruikt als weiland. Dicht in de buurt draagt een straat de naam Korte Dres. De naam is een verwijzing naar een klein/kort stuk weiland. De Lange Dres is de verwijzing naar een groot of lang stuk weiland.

Voor het Piet Nanpad is gekozen omdat Piet Nan (1917-2002 Nibbixwoud) zich gedurende 31 jaar onafgebroken heeft ingezet voor de jeugd van voetbalvereniging SEW. Er is een jeugdtoernooi naar hem vernoemd en Piet was erelid van de vereniging. Voor zijn inzet voor de gemeenschap van Nibbixwoud is hij onderscheiden met de eremedaille in zilver in de orde van Oranje Nassau.

De straatnamen zijn voorgesteld door de Historische stichting De Cromme Leeck en de Dorpsraad Nibbixwoud.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?