16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:07
Medemblik Actueel.

Luna zoekt pleegouders..

Medemblik – Een kind kan het beste thuis opgevoed worden, daar is iedereen het over eens. Maar soms is dat niet mogelijk.

Als de problemen in een gezin niet met hulp thuis opgelost kunnen worden, dan is pleegzorg het beste alternatief. Het benadert de gezinssituatie het meest. Er is veel behoefte aan pleegouders, ook in de gemeente Medemblik.

Heel veel mensen kunnen pleegouder zijn

lunaPleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij een gezin tijdelijk voor een kind van een ander zorgt. Iedereen van 21 jaar en ouder die een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden, kan pleegouder worden. Voor een paar dagen, in een crisissituatie, maar soms ook voor een aantal maanden of jaren. Heel veel mensen kunnen pleegouder zijn: een vader en moeder met misschien kinderen; twee vaders of moeders. Pleegouders kunnen jong of oud zijn, op kantoor werken of brandweerman zijn. Zolang ze maar een groot hart hebben.

Wil jij ook pleegouder worden?

Help vele kinderen op weg naar morgen. Kijk op: www.pleegzorg.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?