Kraamverzorgenden Omring Kraamzorg helpen op kraamafdeling Westfriesgasthuis

Regionieuws – Kraamverzorgenden van Omring Kraamzorg ondersteunen de kraamafdeling van het Westfriesgasthuis tijdens de drukke periodes. Bijvoorbeeld met het verzorgen van de kersverse ouders en pasgeboren baby’s en met adviezen bij borstvoeding. Met deze samenwerking willen beide zorgorganisaties de zorg nog beter maken. 

Kennisuitwisseling
Dat is een belangrijke ontwikkeling, vertelt Carola Stoutjesdijk, afdelingshoofd van de kraamafdeling Westfriesgasthuis: “Door deze samenwerking leren we veel van elkaar. Kraamverzorgenden van Omring Kraamzorg zijn experts op het gebied van advies en begeleiding in borstvoeding. Borstvoeding geven in een ziekenhuis is vaak moeilijker dan in de thuissituatie. Dat heeft vooral te maken met rust. Daar leren wij heel veel van. Daarentegen doen de kraamverzorgenden veel medische kennis op over bijvoorbeeld een keizersnee, zodat ze hier nog beter op in kunnen spelen in de thuissituatie.” Monique Reus, kraamverzorgende van Omring Kraamzorg, beaamt dat: “Door het werken op de kraamafdeling is mijn medisch kennis vergroot. Het is een mooie verbreding van het kraamzorg vak. Voor de klant is het erg fijn om alle tijd te nemen voor het ondersteunen van de borstvoeding. Wanneer de klant naar huis mag, merk je dat ze veel kundiger en zelfverzekerder zijn.”

Kraamsuites
Vanaf juni 2015 maakt het Westfriesgasthuis gebruik van de kraamsuites. In een kraamsuite vindt de bevalling en het verblijf plaats in huiselijk sfeer en waar plaats is voor het verblijf van de partner. “Ook hier zet de samenwerking zich voort tussen kraamverzorgende, algemeen verpleegkundige en verloskundig verpleegkundige, ieder op zijn eigen niveau,” aldus Carola Stoutjesdijk.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.