15.2 C
Medemblik
21 oktober 2020 19:00
Medemblik Actueel.

Waarschuwing voor telefooncriminelen die uw computer willen kapen.

Medemblik – Sinds enige weken worden wij met regelmaat gebeld door (soms slecht sprekende) Engelstalige dames en heren. Zij doen zich voor als representanten van Microsoft en vragen aan u uw e-mail adres en/ of om de computer aan te zetten en vervolgens in te loggen op een link die u van hen toegestuurd krijgt. Ga hier niet op in!

Het lijkt erop alsof de gemeente Medemblik op de zogenaamde “scam” kaart staat van internetcriminelen. Velen melden ons dat zij ook al een aantal keren lastig zijn gevallen door dezelfde lieden. Het nummer waaronder geopereerd wordt is 70908366037 en 12465875045

Het gevaar bestaat dat zij op uw computer inbreken en er vervolgens met allerlei info vandoor gaan. Er zijn op het internet meldingen van blokkerende computers die u dmv een “losgeld” weer kunt laten ontgrendelen.

Wanneer u wordt gebeld is het advies: telefoonnummer noteren, dan ophangen en vervolgens een melding bij de politie doen.

Reageren via facebook