Gaat de dollar roet in het eten gooien voor Nathaniël?

Medemblik – Het leek te mooi om waar te zijn en dat blijkt nu ook. Door de stijgende dollarkoers is er nog steeds niet genoeg geld om de familie van de bijna 2-jarige Nathaniël Roggeveen mee naar Amerika te sturen.

De teller staat na de mega-collecte in de Amsterdam ArenA staat vorige week op bijna €120.000. Dat zou ruim genoeg moeten zijn om de familie van Nathaniël voor een half jaar mee te verhuizen naar Amerika. Alleen de stijgende dollarkoers gooit roet in het eten.

“Uitgangspunt was een ton, maar dat was vorig jaar. De koers van de dollar is de afgelopen maand flink gestegen,” vertelt Sylvano Rosenberg van de Nathaniël Victory Foundation. Er is nu nog zeker 20.000 euro extra nodig om het hele gezin te ondersteunen.

Ondersteuning
De behandeling van Nathaniël, die lijdt aan een zeldzame vorm van kinderkanker, gaat gewoon door en staat gepland rond 25 juli. “Het is gewoon heel belangrijk dat ouders en de rest van het gezin mee kan naar Amerika voor ondersteuning van de behandeling. Dat betekent dat we nog steeds wat extra geld kunnen gebruiken.”

Sinds juli 2014 is de koers van de Euro ten opzichte van de Dollar flink gedaald. van € 1.350 naar 1.115 afgelopen vrijdag. Maar er is de laatste dagen wel weer een stijgende lijn te zien, mede door de kans dat Amerika weer in een recessie gaat vallen en de economie daar gaat stagneren.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.