Wethouder Fit bezoekt zelfverdedigingsschool Shi-Sen-DO

Opperdoes – Joset Fit (wethouder in de gemeente Medemblik en o.a. verantwoordelijk voor de portefeuille Sport) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Budoschool Takken/Shi-Sen-Do in Opperdoes. Ze deed dit vanwege de opmerkelijk prestaties van de school.

Bij het laatste Nederlands Kampioenschap Jiu Jitsu, die onder auspiciën van de Judo Bond Nederland heeft plaatsgevonden, werden maar liefst 3 duo’s Nederlands Kampioen, 4 duo’s gingen met het zilver naar huis en 3 duo’s pakte de bronzen plak.  Deze opmerkelijke resultaten zijn voort gekomen uit een gedegen meerjaren beleid en zij bezocht de zelfverdedigingsschool op het moment dat de visie 2015-2020 werd gepresenteerd.

Zij sprak de wedstrijd jiu jitsuka’s en ouders persoonlijk toe. Ook de gemeente Medemblik heeft voor de komende jaren ambitieuze doelstellingen en wat is er mooier om organisaties in de gemeente te hebben die op allerlei manieren eenzelfde ambitie uitstralen.

In haar betoog ging zij ook in op de geweldige betrokkenheid van de ouders bij de wedstrijd jiu jitsuka’s. Kern van haar woorden; zonder support is de weg naar succes een veel moeilijker traject en hulde aan de ouders om hun kinderen zoveel support te geven.

In haar speech sprak zij ook over de successen van de sporters zelf. Naast talent, vraagt het ook (heel) veel doorzettingsvermogen, wilskracht en enthousiasme om steeds de eigen grenzen te verleggen. De wethouder sprak haar oprechte waardering  voor de geweldige power die zij heeft gezien bij deze wedstrijdploeg.

Wethouder Fit met volledige wedstrijdteam (Foto aangeleverd)
Wethouder Fit met volledige wedstrijdteam (Foto aangeleverd)

Tot slot ging zij in op de gouden medailles en sprak hierbij uit dat Romée Paardekooper & Nienke Pronk (nederlands kampioenen / dames-junioren), Job Weel & Randy Klockenbrink (nederlands kampioenen / heren-aspiranten) en Eady Roelandschap & Job Weel (nederlands kampioenen / mix aspiranten) bij de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Medemblik een bijzondere uitnodiging kunnen gaan verwachten. “Als wij stil staan bij de successen van 2015, dan zullen wij deze prachtige prestaties niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan.”

Vervolgens ging de enthousiaste wethouder breed lachend op de foto met de ploeg dit zoveel successen wist te boeken op het NK en daarnaast werd ook de volledige wedstrijdploeg betrokken bij de fotosessie.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.