Westfriesland on Wheels op zondag 31 mei

Regionieuws – Op zondag 31 mei organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in samenwerking met kunstijsbaan De Westfries en verschillende ijsverenigingen uit Westfriesland de toertocht Westfriesland on Wheels.

Westfriesland on Wheels is een recreatieve toertocht voor skeeleraars, inline skaters en  handbikers over een geasfalteerd parcours. Tijdens de tocht toeren de deelnemers op eigen tempo over rustige landweggetjes met bloembollenvelden, boerderijen, molens en kerken. 

Volledig geasfalteerd parcours
Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 15, 25 of 37 kilometer. De tocht bestaat uit een volledig geasfalteerd parcours door Bobeldijk, Spierdijk, Obdam en weer terug via Opmeer, Spanbroek, Wadway en Wognum. Langs het parcours staan fotografen die foto’s maken ter herinnering aan deze sportieve dag.

Parcours
De toertocht start om 11.00 uur bij kunstijsbaan De Westfries op de ijsvrije baan. De tocht mag afgelegd worden op inline skates, skeelers of handbikes voor de aangepaste sporters. Deelnemers krijgen 3,5 uur de tijd om de finish te bereiken. Inschrijving is mogelijk op de dag zelf, vanaf 10.00 uur bij kunstijsbaan De Westfries.

Kosten
• Deelnemers tot en met 17 jaar: 5 euro
• KNSB-licentiehouders tot en met 17 jaar: 3,50 euro (neem het kilometerboekje mee)
• Deelnemers vanaf 18 jaar: 7 euro
• KNSB-licentiehouders vanaf 18 jaar: 4,50 euro (neem het kilometerboekje mee)

Veiligheid
De organisatie van Westfriesland on Wheels vindt veiligheid belangrijk. Het dragen van een helm is daarom verplicht. Heb je zelf geen helm? Dan kun je op deze dag een helm lenen voor 5 euro. Langs het parcours staan diverse verzorgingsposten waar deelnemers terecht kunnen voor water. Ook staan op gevaarlijke kruisingen, splitsingen en op onoverzichtelijke verkeerspunten verkeersregelaars.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, via telefoon 0229 252200. Of kijk op: www.sportopbouwwerkhoorn.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.