18.8 C
Medemblik
22 mei 2020 20:43
Medemblik Actueel.

Zonnepanelen in Andijk betekenen licht in Bangladesh

Andijk – Op de daken van verschillende huurwoningen in Andijk schitteren nagelnieuwe zonnepanelen in de zon. De panelen vormen in Nederland inmiddels een vertrouwd beeld. Dat is in een land als Bangladesh wel anders. Toch verschijnen ook daar de eerste zonnepanelen. En dát heeft weer alles te maken met de zonnepanelen in Andijk…

Een set zonnepanelen hier betekent duurzaam licht in Bangladesh
Voor elk zonnepanelensysteem die Woningstichting het Grootslag op een huurwoning plaatst, plaatst de leverancier SolarFabriek bij een arm gezin in Bangladesh een Solar Home-systeem. Dit systeem bestaat uit een zonnepaneel, accu, LED-lampen en een telefoonoplader. Met dit project maken kansarme mensen kennis met duurzame energie. Doordat zij zelf stroom opwekken is er ’s avonds licht. Zo kunnen volwassenen langer productief zijn en kinderen hun huiswerk maken.

Een eigen bijdrage zorgt voor verantwoordelijkheid
Tot voor kort kregen de bewoners in Bangladesh een gratis Solar Home-systeem. Dit bleek echter niet goed te werken. De mensen daar hechten minder waarde aan iets wat zij gratis krijgen. Nu zij een deel van hun paneel zelf betalen, voelen zij zich verantwoordelijk voor het onderhoud van het systeem. Bovendien kan SolarFabriek nu meer gezinnen blij maken met een zonnepaneel.

Met dit project ‘slaan we twee vliegen in één klap’
Van dit project profiteren zowel de huurders van het Grootslag als gezinnen in Bangladesh. Als bewijs ontvangen de bewoners van de Sportlaan, Ibislaan, Murillolaan, Sorghvlietlaan Proserpinestraat, Scarletducstraat, Julianastraat en Bernhardstraat binnenkort een officieel certificaat waarop staat welk gezin een Solar Home Systeem heeft ontvangen.

certificaat home solar project bangladesh

Reageren via facebook