22 C
Medemblik
9 augustus 2020 06:05
Medemblik Actueel.

Den Ouden Doosch – De Doopsgezinde kerk in Medemblik

Medemblik – Op onze tocht langs de mooie panden in Medemblik komen wij vandaag met ‘Den Ouden Doosch’ terecht in de Tuinstaat en wel op nummer 7.

Daar vinden wij het pand wat voorheen dienst deed als Doopsgezinde kerk in Medemblik. Achter een aan de straat grenzend woonhuis gelegen schuilkerk, van oorsprong uit 1687. Het woonhuis is verbouw in 1856, waarbij de voorgevel bepleisterd werd. Het kerkgebouw onderging een ingrijpende vernieuwing in 1867 naar ontwerp van architect A.T. van Wijngaarden. Bij deze gelegenheid werd de voormalige kansel vervangen door de huidige, verhoogd opgestelde katheder. Eenvoudig uitgevoerd traditioneel meubilair. Eenklaviers orgel uit 1909, gemaakt door de Gebr. Spanjaard (Alkmaar).(Reiliwiki)

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?