Medemblik Actueel.

Bedrijven

Rabobank klanten slachtoffer fraudeurs internetbankieren

Regionieuws – De Rabobank wordt gebruikt in een nieuwe phishingmail over de toegang tot internetbankieren. In de mail wordt gesteld dat er telefonisch contact is geweest. Totdat u uw gegevens heeft geverificeerd zou u geen gebruik kunnen maken van Mijn Rabobank en de mobiele app.

Toegang ontgrendelen
U zou een aangetekende brief ontvangen met daarin instructies, maar de oplichter geven aan dat het makkelijker is dit online te doen. Voor deze online ontgrendeling heeft u wel uw Random Reader en bankgegevens nodig. Ga hier niet op in! Uw bank zal u nooit vragen om dit online te regelen.

Waarschuwing
Om meer vertrouwen te wekken zetten de fraudeurs onderaan de mail dat u moet opletten met uw gegevens. Uw bank zou hier namelijk nooit om vragen.

Advies
Reageer niet op de mail en klik zeker niet op de link! Als u dat wel doet, komen uw persoonlijke gegevens mogelijk in handen van de cybercrimineel.

Heeft u ook een misleidende e-mail ontvangen? Stel ons op de hoogte via het meldformulier. Als u meer wilt weten over valse e-mails, kijk dan op de pagina over phishingmails.

Reageren via facebook