11.6 C
Medemblik
15 juli 2020 07:22
Medemblik Actueel.

Nog dit jaar extra afvalbak Medemblik

Medemblik – Het HVC wil nog voor het einde van dit jaar de oranje container gaan invoeren als vervanger van de plastic zakken voor kunstofafval. Het HVC

Afvalscheiden

In 2010 werd door HVC Inzameling een onderzoek gehouden naar het gescheiden inzamelen van kunststofafval, hieruit bleek dat ruim 60% van de inwoners in West-Friesland het kunststofafval scheidde van het overige huisvuil.

Afgelopen februari brachten al het bericht naar buiten dat de gemeente Medemblik ook graag een rolcontainer ziet komen voor het kunststofafval.  De plannen gaan nu nog verder, zo moet het in de toekomst mogelijk zijn om GFT, oud papier en karton, kunststof verpakkingen, glas en textiel te kunnen scheiden en aan te bieden. Voordeel hiervan is dat er veel minder restafval overblijft. 

Ondergrondse container

De gemeenteraad van Medemblik ziet de wens voor een ondergrondse afvalcontainer (nog)niet ingewilligd door het CAW. Het CAW ziet hier nog weinig heil in maar wil wel gaan kijken of ook bijvoorbeeld drankkartons in de oranje containers mogen worden gegooid. De binnenstad van Medemblik blijft zo wie zo de grijze afvalzak behouden omdat een rolcontainer daar niet werkt. Wel gaat het CAW kijken naar een betere en milieuvriendelijkere manier van afvalscheiden en ophalen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?