13.4 C
Medemblik
7 juli 2020 02:34
Medemblik Actueel.

Zijn biologische producten wel echt biologisch?

Regionieuws – Onderzoek in zowel binnen- als buitenland laat zien dat er een sterke toename is voor valse biologische voedingsmiddelen. Deze vorm van fraude is de snelst groeiende van alle soorten fraudes in Nederland en in de rest van Europa.

De logo’s van biologische producten zijn zeer gemakkelijk na te maken en op niet-biologische producten te plakken. Door ze daarna als ‘biologisch’ te verkopen krijgt de handelaar er een veel hogere prijs voor dan als ze voor niet-biologisch zouden verkopen.

De meeste producten komen van buiten Europa maar ook uit landen als België,Tjsechië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk komen deze vervalste producten vandaan.

De Nederlandse Warenautoriteit gaat het verder onderzoeken. Het is onduidelijk of de supermarkten in Nederland ook deze producten in de schappen hebben.

Reageren via facebook