Weerbericht Medemblik – vrij zonnig en 16 graden

Medemblik – Na de bijna zomerse dag van gisteren toen het ook in Medemblik ruim 24 graden werd vandaag de opstap naar frisser en wisselvalliger weer.

De temperatuur daalt naar de vrij normale waarden van 16 á 17 graden bij een matige wind uit het zuidwesten (4Bft). De zon zal regelmatig door stapelwolken aan het zicht worden ontrokken maar de kans op neerslag is vrij minimaal.

Woensdag meer zon en net zoals vandaag ook 16 graden maar de wind is dan naar het noordwesten tot noorden gedraaid en dat maakt het voor het gevoel een stuk frisser door het nog koude Noordzee water.

Donderdag neemt de kans op neerslag toe maar echt veel zal er niet vallen. Wel is het overwegend bewolkt en zal de zon ook van tijd tot tijd haar best doen. Na donderdag daalt de temperatuur nog verder naar zo’n 13 á 14 graden en dat is zo’n 3 graden te koud voor de tijd van het jaar.

Ook op de langere termijn is er nog geen echte verbetering in zicht.