14.7 C
Medemblik
22 mei 2020 23:46
Medemblik Actueel.

Sta vandaag eens stil bij de 'Superhelden in de Zorg'

Regionieuws – Elk jaar op 12 mei vieren verpleegkundigen en verzorgenden internationaal de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht. De International Council of Nurses bepaalt elk jaar het thema. V&VN vertaalt dit jaarlijks en draagt dit thema uit.

Dag van de Verpleging specials

V&VN brengt elk jaar een speciaal ‘Dag van de Verpleging’-V&VN Magazine en V&VNieuws uit. Ook gaan verschillende bureaumedewerkers het land in om verpleegkundigen en verzorgenden een welverdiende schouderklop te geven! Want V&VN vindt jullie superhelden!

Florence Nightingale

Een eeuw na haar dood (13 augustus 1910) inspireert zij verpleegkundigen nog steeds met haar basale voorwaarden voor excellente verpleging, namelijk; aandacht, toewijding, hygiëne, eten, drinken en een schoon bed.

De meeste mensen kennen Florence Nightingale vanwege haar inzet voor de gewonden tijdens de Krimoorlog in 1856, wat haar de bijnaam ‘The lady with the lamp’ opleverde. Voor verpleegkundigen is zij bekend om haar aanpak van de erbarmelijke ziekenverpleging. Ze verzamelde een enorme hoeveelheid gegevens over sterfte, ziekte en leefbaarheid in de ziekenhuizen. Die gegevens zette ze om in grafieken en statistieken. Zo ging zij toen al de onhygiënische toestanden te lijf.

Reageren via facebook