16.6 C
Medemblik
9 juli 2020 11:38
Medemblik Actueel.

Politie rolt grootschalige drugsbende West-Friesland op

Regionieuws – Een grootschalige drugsbende in West-Friesland is opgerold. Dat meldt een advocaat van één van de verdachten aan RTV NH. Vanavond is een persconferentie in Enkhuizen, maar of die verband houdt met deze zaak is nog onduidelijk.

Volgens advocaat Marcel van Gessel maakt de zaak tegen zijn cliënt, een 22-jarige man uit Grootebroek, onderdeel uit van een groter onderzoek naar de handel in softdrugs, cocaïne en pillen dat al sinds september loopt. Mogelijk zijn in verband hiermee al tientallen aanhoudingen verricht. Een deel van de verdachten zou alweer op vrije voeten zijn.

Invallen
Volgens meerdere bronnen zijn onder meer in februari van dit jaar meerdere invallen geweest in Enkhuizen waarbij drugs, geld en voertuigen in beslag zijn genomen. Vanavond geeft de gemeente Enkhuizen samen met het Openbaar Ministerie en de politie een persconferentie, daarna wordt de gemeenteraad ingelicht. Burgemeester Jan Baas wil nog niets kwijt over de inhoud van de bijeenkomst.

Medemblik

Vanwege de geheimhouding, op het persbericht ligt een embargo, is het nog onduidelijk of er ook inwoners vanuit de Gemeente Medemblik bij zijn betrokken bij deze drugsbende. Wel waren er in februari zeer regelmatig helicopterbewegingen te zien boven de stad Medemblik..

Zodra wij meer weten zullen wij met een update van het bericht komen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?