16.2 C
Medemblik
9 juli 2020 23:02
Medemblik Actueel.

Loting levert geweldige rit op tijdens NK in Wognum

Wognum – De mensen die vrijdag (15 mei) een bezoek willen brengen aan het Nederlands Kampioenschap kortebaan in Wognum kunnen het beste maar op tijd afreizen naar de Kerkstraat. De loting heeft een zeldzaam mooie rit in de eerste omloop opgeleverd. Regerend Nederlands kampioen Zero Option Lane neemt het op tegen Paard van het jaar 2012 en 2013 Blackpearl Trans R.

De koninginnenrit is de vierde ontmoeting van de middag. Aangezien de eerste start omstreeks half 2 valt (let op: voorgaande jaren was dit 2 uur), treffen deze paarden elkaar waarschijnlijk rond de klok van 2 uur. Zero Option Lane en Blackpearl Trans R troffen elkaar vorige week zaterdag ook al. Toen was het de finale van de kortebaan in Assendelft. Zero Option Lane trok toen aan het langste eind. Puntje van zorg zijn de galoppades van de ruin die de afgelopen jaren al negen kortebanen won. Als hij zijn dag heeft, is Zero Option Lane nauwelijks te kloppen. Blackpearl Trans R is een meer betrouwbaar paard. De merrie uit de stal van Aad Pools won de afgelopen jaren zeven kortebanen.

Het deelnemersveld (met het maximale aantal van 28 paarden) van de kortebaan in Wognum is sowieso om de vingers bij af te likken. ‘Paard van het jaar’ 2014 Co Swagerman (die tevens de kortebaan in 2013 in Wognum won en vorig jaar derde werd) is ook één van de blikvangers. Verder behoren drievoudig kortebaanwinnaar Timmy H, Edo Venus (al drie keer tweede), de winnaar van vorig jaar Prince of Moor, de grillige Evison en nieuw talent Tamburini tot de favorieten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?