20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 12:03
Medemblik Actueel.

Schoolterrein en gebouw 'de Meridiaan' preventief afgesloten.

Medemblik- Nadat eerst de binnenkant van de openbare basisschool ‘de Meridiaan’ in Medemblik een metamorfose heeft ondergaan, wordt nu ook de buitenkant van het schoolgebouw aan de Schuitevoerderslaan rigoureus aangepakt. Tijdens deze werkzaamheden zijn in de boeidelen en wandpanelen aan de buitenkant van het gebouw mogelijk asbesthoudende materialen aangetroffen. Uit voorzorg zijn het gebouw en het terrein afgesloten met waarschuwende linten en zijn inmiddels de eerste onderzoeken van start gegaan.

Vanmiddag is in het gebouw geïnspecteerd en morgen zal het buitenterrein aan een nadere inspectie worden onderworpen. Zolang de gele waarschuwingslinten er nog hangen, is betreden van terrein en gebouw verboden. De herstel-, en schilderwerkzaamheden liggen op dit moment stil, maar weldra zal ook de buitenkant van ‘de Meridiaan’ om door een een ringetje te halen zijn.

Reageren via facebook