Medemblik Actueel.

Ot & Sien festival vermaak in prachtig decor

Twisk – Afgelopen weekend is het velen niet ontgaan dat in Twisk en Opperdoes het Ot & Sien festival werd gehouden. Een 3-daags evenement die zijn gelijke niet kent in West-Friesland.

Muziek,oude ambachten en toneel brachten velen er toe om naar Twisk af te reizen. Het muziekfestival kreeg grote belangstelling van de toehoorders die dan ook duidelijk positief waren over de orkesten die kwamen optreden.

Vrijdagavond stond het station van Opperdoes/Twisk ik het middelpunt van de belangstelling toen Karin Bloemen samen met 55 amateur toneelspelers en het Noordhollands Jeugd Fanfare Orkest een prachtig optreden verzorgde.

Alles klopte tot in de puntjes, de kleding, het decor en ook de spelers waren optimaal voorbereid. Het aanwezige publiek genoot dan ook met volle teugen. Karin Bloemen uitgedost in een vuurrode jurk werd prachtig uitgelicht door het prima verzorgde licht- en geluidsbedrijf.  Maar ook Medembliks trots Ivana Gonçalves Da Costa liet even duidelijk merken waarom zij wordt gezien als een groot musicaltalent.

Zaterdag en zondag stonden in het teken van het Ambachtsfair. Een fair waar ambachtslieden hun kunsten vertoonden op het gebied van oude ambachten. Medemblikker mandenmaker Sven Hoogerhoud was ook van de partij en wist bij velen een veel bewondering te kweken over zijn ambacht.. ” het ziet er makkelijker uit dan het is,” vertelde 1 van de toeschouwers ons.

Maar op de fair kon men ook geneten van lekker eten en werden er tientallen artikelen aangeboden.

Reageren via facebook