Medemblik Actueel.

Medemblik

Medemblik controleert aangifte Hondenbelasting

Medemblik – Vanaf maandag 18 mei controleert TOG Nederland, in opdracht van de gemeente, op de aangifte van honden voor de hondenbelasting. Als u nog geen aangifte heeft gedaan, kunt u dat alsnog doen.

Uw hond aangeven

U kunt de aangifte op drie manieren doen:

  • Het formulier downloaden op deze pagina over honden en de hondenbelasting
  • Het formulier opvragen via (0229) 85 60 00,
  • Tijdens de openingstijden langskomen bij de publieksbalie van het gemeentehuis en formulier daar invullen.

De controle

De controleur belt huis aan huis aan en vraagt of er honden zijn. Wanneer niemand thuis is probeert de controleur vast te stellen of er honden aanwezig zijn. Het is mogelijk dat hij een tweede keer bij u langs komt. Als de controleur vermoedt dat er een hond aanwezig is doet hij een brief met op de achterkant een aangifteformulier in de brievenbus. Controleurs hebben een legitimatiebewijs met pasfoto bij zich, u kunt hier naar vragen. De controlebezoeken vinden plaats op werkdagen tussen 12.00 en 19.00 uur. Na dit laatste tijdstip wordt er niet meer aangebeld.

Reageren via facebook