23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 15:42
Medemblik Actueel.

Ganzen vergassen mag nu ook in de gemeente Medemblik

Medemblik – Ganzen vergassen mocht tot voor kort alleen rond Schiphol, maar vanaf 1 juni mag de controversiële methode in heel Nederland worden toegepast.

Overlast of schade voor de landbouw vormt al voldoende aanleiding. Dat schrijft onze nieuwspartner RTV NH.

Nu mogen ganzen alleen vergast worden in een straal van twee kilometer rond Schiphol, omdat de vogels daar hinder veroorzaken voor het vliegverkeer. Elders in het land moesten de dieren op een andere manier omgebracht worden. 

Opvallend is dat juist in de gemeente Medemblik er een hele discussie is geweest over het op een vriendelijker manier aanpakken van de ganzenoverlast. Tijdens deze bijeenkomst werden opties als eieren draaien besproken.

De Vogelbescherming en landschapsbeheerders zijn tegen het massaal afmaken van ganzen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten staan het toch toe in ruil voor rust voor ganzen die overwinteren in hun gebieden.

Reageren via facebook