Medemblik Actueel.

Evenementen Musea

Pinksterweekend met "Het Verbond van Christophorus" Kasteel Radboud

Medemblik – Het reisgezelschap uit de late Middeleeuwen biedt weer een Pinksterweekend lang kijk– en doe plezier voor kinderen én volwassenen tijdens hun kampement op kasteel Radboud. Er zijn demonstraties zwaardvechten, pottenbakken, en natuurlijk kunt u meekijken met alle bezigheden in het kampement, zoals koken op houtvuur.

Het kasteel is open voor bezichtiging.

Openingstijden:
zaterdag 23 mei (voorbereidingen kampement, geen workshops),eerste Pinksterdag (24 mei) van 11.00 – 17.00 uur en Tweede Pinksterdag (25 mei) van 11.00- 17.00 uur,

Het Verbond van Christophorus is een reisgezelschap uit de late 15e eeuw. Tijdens evenementen leven ze als echte middeleeuwers. Alle kleding, gebruiksvoorwerpen en materialen in het kamp zijn replica’s die gemaakt zijn naar middeleeuwse voorbeelden. Ze demonstreren ambachten, geven uitleg en laten het publiek zelf dingen doen. In het kamp is altijd wat te zien en te beleven. Van het zelf kaarsen maken tot boogschieten en het luisteren naar de verhalenverteller.

Kasteel Radboud Medemblik
Oudevaartsgat 8
1671 HM Medemblik
0227 541 960
info@kasteelradboud.nl

Reageren via facebook