Dorcas Andijk biedt hulp aan slachtoffers aardbeving Nepal

Andijk – Het Christelijk Noodhulpcluster heeft vier dorpen ten noordoosten van Kathmandu voorzien van onder andere tenten, drinkwater, jerrycans en zeep. Via partnerorganisatie Mission East zijn op deze manier vierduizend mensen bereikt. De komende dagen worden ook noodhulpgoederen uitgedeeld in vijf andere dorpen.

De partnerorganisatie werkt in het zwaar getroffen district Sindhupalchok. In dit district is zeventig tot negentig procent van alle gebouwen verwoest. In eerste instantie richt de hulp zich op het bieden van onderdak en water, in een later stadium deelt de partnerorganisatie dekens en kookbenodigdheden uit. Er is tot nu toe 517.000 euro binnengekomen bij de leden van het Christelijk Noodhulpcluster.

Het onderzoeksteam van het Christelijk Noodhulpcluster onderzoekt nu in Nepal hoe de noodhulp verder uitgebouwd wordt. Het team ervaart hierbij dat het heel moeilijk is om de gebieden buiten Kathmandu te bereiken. ‘Kathmandu krijgt veel aandacht, maar over gebieden daarbuiten is nog weinig bekend. Steeds meer hoor je over boosheid van mensen, omdat ze nog geen hulp hebben ontvangen. Het bereiken van deze mensen is logistiek gezien een grote uitdaging, omdat veel moet worden binnengevlogen of via de weg moet worden vervoerd. Dit kost tijd en is kostbaar’, vertelt een van de leden van het onderzoeksteam.

Blijf op de hoogte van de laatste updates via deze pagina of via Facebook:facebook.com/dorcashulp.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.