10.6 C
Medemblik
6 juni 2020 23:00
Medemblik Actueel.

RABO Westfriese Dorpenomloop Wervershoof

Wervershoof – In samenwerking met de KNWU. w.v. West-Frisia, Toerclub Wervershoof en de Pedaleurs, organiseert SWW (Stichting Westfriese Wielerevenementen) weer de bekende wielerwedstrijden in en om Wervershoof. Dat wordt in 2015 de datum 31 mei.

Om klokslag 10.00 wordt begonnen met het exclusief te verrijden Officieus Nederlands Kampioenschap voor de categorie Sportklasse, inclusief de te verdienen Nederlandse Kampioenschaptrui en inclusief het Nederlandse Volkslied, dat ten gehore zal worden gebracht tegen 11.30 als de winnaar bekend is. Deze Sportklasse renners rijden de grote lus (een Omloop zoals dat keurig heet) van 70 kilometer over de Molenweg en de Parallelweg parallel aan de Markerwaardweg, rechtsaf de Vok Koomenweg op, Wervershoof weer binnen.

Om 12.15 de Grote Omloop van Wervershoof: 120 kilometer voor de wielen van de Neo-Elite renners, met alle toppers aan de start. Voor het 2e jaar weer in Wervershoof is de terugkeer van het West-Friesland klassement. De leider van dit klassement, Roy Pieters start in het splinternieuwe tricot van het West-Friesland klassement. Trots om op te zijn, met de 2 Westfriese leeuwen afgebeeld op het shirt. Rond 14.45 uur is de finish van dit wielerspektakel en wie mag dan plaatsnemen op het podium en de bloemen en kussen van onze Ronde-Miss Esmeralda Kager in ontvangst nemen. Kom en Kijk en beleef het mee is ons advies.

Dan om 15.15 uur een wielerwedstrijd voor de plaatselijke jeugd van de gemeente Medemblik, de RABO Dikke-Banden race, in diverse jeugdcategorieën natuurlijk, om het wel eerlijk te laten verlopen. Deze wedstrijd staat open voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar jong en wordt helemaal gesponsord door de Rabobank West-Friesland. Deze jongens en meisjes rijden de “kleine” ronde; wel van start op de Raiffeisenlaan, via De Hoek, draaien op het “oude” gemeentehuisplein, weer terug naar de Raiffeisenlaan (in het midden een afzetting met pionnen, hekken en lint) en bij de rotonde met de Vok Koomenweg weer draaien, retour via de Europasingel naar de Raiffeisenlaan. De hele Raiffeisenlaan lang kunnen de jonge rennertjes dan in elkaars slipstream naar de finish daveren, om uit te maken wie er de kampioenen van de Gemeente Medemblik worden. Hier kunnen de kids die hun categorie winnen, zich plaatsen voor de landelijke finale, georganiseerd door de Rabobank in september 2015.

Daarna startend om 16.30 uur alweer voor de 3e keer de unieke wielerwedstrijd voor West-Friesland: het Open Kampioenschap voor wielerliefhebbers en recreanten, niet toegankelijk voor renners met een KNWU-licentie.

Deze koers met de naam: Grote Prijs van de Gemeente Medemblik 2015 staat open voor alle inwoners boven de 18 jaar (mannelijk én vrouwelijk !!!) van deze gemeente. Het parcours wat gereden wordt is de “kleine” lus, over de Raiffeisenlaan, Burg. Raatlaan en de Kaagweg, Europasingel. In een tijdsbestek van ongeveer een uur en een kwartier kunnen de deelnemers elkaar afmatten in deze bloedserieuze wedstrijd over 60 kilometer, het rondebord bij de Jurywagen staat op 46 als deze grote groep wielerenthousiastelingen van start gaat tegenover het winkelcentrum. Wie mag zich een jaar lang de kampioen(e) Grote Prijs van Medemblik noemen ?

Inschrijven kan nog via: jos.sww.wervershoof@ziggo.nl , dames ook graag inschrijven………

Tot slot nog dit: dit evenement kan niet plaatsvinden zonder enthousiaste medewerkers die heel wat vrije uurtjes opofferen voor de wielrensport. En ook kan de Stichting Westfriese Wielerevenementen niet zonder de financiële sponsoring en toezeggingen van de al jaren trouwe sponsors van deze wielerronde, waarvoor ons hartelijke dank aan al diegenen. Tot zondag de 31e mei, langs en om het wielerparcours in Wervershoof. Het schijnt erg mooi weer te worden ……..

Reageren via facebook