Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Peter Kolder nieuwe schaatstrainer Maurice Vriend

Regionieuws – Schaatsers Maurice Vriend, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen hebben komend seizoen een andere coach. Jan van Veen wordt bij Team Corendon opgevolgd door Peter Kolder.

“Ik zie binnen de huidige situatie te weinig mogelijkheden om een voor mij gewenst topsportklimaat te creëren”, laat Van Veen weten.

“We hebben er de laatste paar dagen samen lang over gesproken“, vult teammanager Chiel van Praag aan. “Ik begrijp Jan goed en ondanks dat ik zijn besluit betreur, respecteer ik uiteraard zijn beslissing. Jan is in onze ogen een gepassioneerde coach die alles geeft en gegeven heeft voor het optimale resultaat. Wij hebben als team veel aan zijn inzet te danken.”

Lees ook: Koen Verweij en drie anderen geschorst na coup

Kolder zal de taken van Van Veen overnemen. “Peter is vanaf de oprichting van ons team al vier jaar als coach bij de ploeg betrokken. We zien in hem de juiste man op de juiste plaats om nu als eindverantwoordelijke voor de ploeg te gaan staan. Ik heb daar het volste vertrouwen in”, aldus Van Praag.

Reageren via facebook