Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Spetterende optreden groep 7 de Piramide Andijk

Andijk – Nog steeds is het zo dat iedere groep tijdens het lopende schooljaar een theater verzorgt. We hebben een spetterend optreden van groep 7 gezien ( helemaal door henzelf bedacht en uitgevoerd). Een paastheater van groep 1 en 2 waarbij ze helemaal in Engeland terecht kwamen en toen dus ook in het Engels moesten praten en zingen!

HipHopthema
En zo langzamerhand werd het tijd voor groep 5/6. In de klas hadden we een HipHopthema uitgevoerd met graffiti, human beatbox, breakdance en rap. Dat was alvast een mooi aanknopingspunt. Maar dat niet alleen, muziekvereniging Excelsior wilde bij ons ook wel een paar muzieklessen geven. De kinderen mochten dan op een trompetje leren spelen. Dat kwam natuurlijk fantastisch uit! Hoe cool wil je het hebben, rappende hiphoppers op de trompet!

Dat betekende toen: veel repeteren, nieuwe invallen erbij schrijven, slechte ideeën afvoeren, weer opnieuw oefenen.

Dit alles resulteerde in een feestje. Een echte HipHopParty. Zonnebril en pet op, hoodies en wijde joggingbroeken aan, Rappers Delight erbij en we hipten en we hopten en we rapten erop los.

Maar liefst zes muzikanten van Excelsior begeleidden ons en de show was compleet.
Na afloop van het optreden mochten de kinderen de diverse instrumenten nog zelf uitproberen. De bariton bleek erg populair te zijn en de saxofoon was moeilijker dan het leek.

Wie het echt heel leuk vond had de mogelijkheid zich in te schrijven voor een aantal oefenlessen.

Wij hebben er een heel goed gevoel aan overgehouden!

Juf Manette en de kinderen van groep 5/6.

Reageren via facebook