27.3 C
Medemblik
8 augustus 2020 22:54
Medemblik Actueel.

Brandweerduikers mogen enkel bergen en niet meer redden.

Medemblik – Het dossier over de Veiligheidsregio en de brandweer wordt dikker en dikker, zeker nu de gemeente op vragen van de PWF heeft laten weten dat de prioriteit van de brandweer sinds 2009 ligt bij het bergen en niet meer bij het redden van mensen. 

Afgelopen 27 maart is wel besloten dat er niet verder meer wordt bezuinigd op de duikteams in de redio Noord-Holland-Noord maar dat de nadruk blijft liggen op het bergen van slachtoffers en niet op het redden van slachtoffers, in risicovolle gebieden hebben de duikteams wel nog een reddende functie.

Eigen duikteam Medemblik

In 2010 is door het algemeen bestuur van de veiligheidsregio besloten het aantal duikteams voor de regio Noord- Holland Noord terug te brengen naar twee. Dit besluit is genomen door de hoge eisen die gesteld werden aan opleiding en materieel. Deze hogere waren noodzakelijk in verband met de veiligheid van de duikers. Omdat de acht duikteams die de regio toen telde niet individueel kon voldoen aan deze hogere eisen is besloten het aantal duikteams terug te brengen naar twee. De kosten voor een duikteam (opleiden, oefenen, materieel) zijn op jaarbasis ongeveer € 200.000,-

Geen duikteams reddingsbrigades

De reddingsbrigade van Medemblik en Andijk hebben zelf geen duikteams en de politiek dit wel wenselijk vindt dan zal het zelfde traject moeten worden gevolgd die ook de duikteams bij de brandweer moeten volgen. Veiligheid van de duikteams staat dan ook voorop.

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio moet hier een beslissing overnemen over het betrekken van de reddingsbrigade van Medemblik en Andijk bij de vorming van duikteams.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?