Action slaat plank compleet mis met kinderboek, 'Pik in de Bil'.

Medemblik – Action is in opspraak geraakt. In een kinderboekje staat een verhaal genaamd ‘een pik in de bil’. Op Facebook deed een voorleesmoeder haar beklag over dit taalgebruik.

“Oeps Action, hoe leg ik dit mijn 6-jarige dochter uit?”, vraagt Michelle van Leeuwarden-Dijkers zich af. Action reageerde vervolgens gevat op de dubbelzinnig op te vatten zin: “Een foutje inderdaad Michelle, alleen vrouwelijke muggen prikken.” De post, die gisteren werd geplaatst, werd door Facebookgebruikers massaal gedeeld.

Niet uit de schappenr
Een woordvoerder van Action laat weten dat men binnen het bedrijf wel kon lachen om de ophef en dat het boekje ‘gewoon’ in de winkel blijft. “Het is een boekje van een gerenommeerde kinderboekenleverancier en wij zijn ook niet de enige die deze verkopen.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.