Zaterdag 9 mei SALSA MUSIC van RUMBADAMA bij Jazz & Pop in Cultura Andijk

Andijk – All female salsa-orkest LETICIA Y SU RUMBADAMA behoort tot de meest succesvolle latin-bands van Nederland en heeft al een lange staat van dienst.

Met 8 doorgewinterde ‘salsa-machas’ startte deze band in januari en februari van 1996 met 36 concerten in Scandinavie. Terug in Nederland had het orkest in mei van dat jaar haar eerste optreden op de Nederlandse televisie. Later volgde een live-optreden van een uur in het bekende radioprogramma Tros Sesjun in oktober 1996 waarna tal van hoogtepunten volgden.

Staat van dienst:

North Sea Jazz, tour op Curacao, Vredenburg, Tros sesjun, Oosterpoort etc etc etc

LETICIA Y SU RUMBADAMA speelt een breed spectrum: van ‘salsa dura’ tot ‘son cubano’, van opzwepende merengues tot romantische bolero’s. Heerlijke muziek die nog extra power krijgt door de aanstekelijke performance van deze top-‘salseras’.

Uniek aan dit 5-tet zijn de hoogwaardige 4-stemmige vocale arrangementen van a-capella intro’s, gezongen ‘doowap’-mambos etc.

bezetting: Leticia Bal: conga’s, footpedals, vocals, bandleader; Ellister van de Molen: trumpet, claves; Mick Paauwe: baby-bass, vocals; Barbara Rana: piano, vocals; Delia Gonzalez: lead vocal, hand percussion

LETICIA Y SU RUMBADAMA !a guarachar !

Heerlijke zomerswarme muziek bij Jazz & Pop dus op zaterdag 9 mei.

Zij nog vermeld dat we ook dit jaar weer subsidie van Fonds Podiumkunsten en een financiële bijdrage van Veiling Cultura ontvangen!