Wervershoofse filmmakerster Hyo Kaag opnieuw in de prijzen

Wervershoof – Na de prijs voor de beste film op het Eindhovens Filmfestival in november, voor de film “Binnen vier muren”, is de uit Wervershoof afkomstige filmmakerster Hyo Kaag opnieuw in de prijzen gevallen. Op het internationale Limerick Film Festival in Ierland ontving zij de prijs voor beste regisseur voor de korte film Double Fasse.

Double Fasse is een stof die door een bepaalde manier van weven twee kanten heeft, wat staat voor de hoofdpersoon Liesbet, die als het ware twee gezichten heeft. Ze is een gevierd actrice bij wie alle glamour wegvalt als ze thuis komt en moet dealen met de dementie van haar moeder. Als haar moeder in een verpleeghuis moet worden opgenomen, heeft Liesbet geen tijd voor haar verdriet, want “the show must go on”.

De film is opgenomen in het Belgische stadje Gent en had nog drie andere nominaties: voor belichting, script en beste film.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.