SMS actie voor Madelief: twee euro voor een meisje van twee (update)

Medemblik – Madelief is een meisje van twee jaar en heeft een zeer zeldzame vorm van kinderkanker, neuroblastoom. Voor een goede behandeling moet Madelief voor een half jaar naar de Verenigde Staten. Om dit te kunnen bekostigen is veel geld nodig. De stichting Madelief Boon start met een SMS-actie om geld in te zamelen. Door het sturen van een sms-je met de naam Madelief naar 3669 doneer je 2 euro en geef je Madelief een grotere kans om beter te worden. Twee euro voor een meisje van twee.

In Nederland krijgen ongeveer 35 kindjes per jaar de diagnose neuroblastoom. Bij Madelief Boon uit Medemblik is eind 2014 de diagnose neuroblastoom stadium 4 gesteld.

Het gezin van Madelief bestaat naast haar ouders Susanne en Mark uit drie broers en een zus. De behandeling van Madelief is in januari 2015 begonnen, maar er is een lange weg te gaan.

Waar is het geld voor nodig?

Voor een goede behandeling van neuroblastoom moet Madelief voor een half jaar naar de Verenigde Staten. De behandeling wordt vergoed, maar de overige kosten niet. En dat is een behoorlijk bedrag. Er is al snel een bedrag van 100.000 euro nodig om alle kosten te dekken. Als de behandeling in Nederland zich goed ontwikkelt vertrekt Madelief en haar familie in juli naar de Verenigde Staten. Om het geld bij elkaar te krijgen is een stichting opgericht om geld in te zamelen voor Madelief, Stichting Madelief Boon.

Door verschillende acties is er op dit moment 60.000 euro bij elkaar gespaard. Met de SMS-actie hoopt de stichting in korte tijd de rest van het bedrag, de laatste 40.000 euro, bij elkaar te krijgen.

Wat is Neuroblastoom?

Het neuroblastoom is een zeldzame tumor, een kankersoort die bij ongeveer 35 kinderen per jaar in Nederland wordt vastgesteld. De kinderen zijn meestal jonger dan zes jaar. Bijna de helft van de kinderen is zelfs jonger dan twee jaar. De behandelingen bestaan uit chemotherapie, operatie(s) en gecombineerde therapieën, zoals bestraling, stamceltransplantatie en immunotherapie. De kans op genezing is helaas laag. Bij de meeste kindjes maar 20%. Een behandeling in de Verenigde Staten verhoogt de overlevingskans naar 40%.

We hopen met heel ons hart dat lieve, kleine Madelief het gaat redden. Met de hulp van heel veel mensen en organisaties gaan we daar in ieder geval ons best voor doen.

Update – De actie gaat als een trein. In vier dagen zijn er nu al 5.364 smsjes binnengekomen. Maar ze zijn er nog niet. Doel is 25.000 smsjes..

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.