19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 17:27
Medemblik Actueel.

Informatieavond Medemblik over inbraken: “dit is wat mij en mijn buren nu bezighoudt”

Medemblik – “De gemeente Medemblik wil haar inwoners uitleggen hoe ze zich tegen inbraken kunnen weren. Vooral op momenten dat het dichtbij komt. Daarom organiseren we meteen een informatieavond als in een wijk een paar keer wordt ingebroken”, legt burgemeester Frank Streng uit. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningen in dezelfde buurt de eerste periode na een woninginbraak een verhoogd risico lopen op een inbraak. Inbrekers zijn tenslotte al bekend in de wijk.

Wervershoof

Onlangs is er in Wervershoof zes keer ingebroken. Ook werd er een poging tot inbraak gedaan en vijf auto’s opengemaakt. Daarom informeerde de gemeente en politie omwonenden over woninginbraken tijdens een informatieavond op woensdag 29 april. Deze avond ging specifiek over de woninginbraken in de buurt. Ook gaf de politie tips om verdachte situaties te herkennen, wat inwoners zelf kunnen doen om woninginbraken te voorkomen en wat mensen het beste kunnen doen als er toch is ingebroken. Daarnaast gaf de politie informatie over de werkwijze van de inbreker, de buit, het opsporingstraject, de uitkomsten van het buurtonderzoek en werden succesverhalen gedeeld.

De reacties van de 35 buurtbewoners waren positief: “Dit is een prima initiatief, want dit is wat mij en mijn buren op dit moment bezig houdt. Het is prettig om dan meteen informatie over inbraken te krijgen”.

Reageren via facebook