23.3 C
Medemblik
13 augustus 2020 04:45
Medemblik Actueel.

Action groeit verder door naar ruim 1.5 miljard euro omzet

Zwaagdijk-Oost – Action heeft ten opzichte van 2013 in 2014 de omzet verder zien groeien naar ruim 1.5 miljard euro een groei van 30%.  In 2014 is er verder voor ruim 45 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe winkels,nieuwe medewerkers.

Ronald van der Mark, CEO Action, over de resultaten in 2014

“Samen is het ons gelukt om ook in 2014 een sterke groei in omzet en resultaat te realiseren. In 2013 kwamen we uit boven de magische grens van EUR 1 miljard omzet en die stijgende lijn hebben we in 2014 doorgezet. De omzet kwam uit op ruim EUR 1,5 miljard. We zijn in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk met 108 winkels gegroeid. Hierdoor, en door de opening van ons distributiecentrum in Echt, hebben we ruim 5.000 nieuwe banen gecreëerd. En ondertussen zijn we gewoon blijven doen wat we altijd al deden: onze klanten blij maken met zeer betaalbare en verrassende producten.

Door onze klanten wordt dit erkend: Action is in 2014 in een onderzoek onder 1 miljoen consumenten in negen landen uitgeroepen tot Retailer of the Year Europe 2014-2015. Daar zijn we bijzonder trots op. We zijn een relatief jonge retailer, met name in Frankrijk en Duitsland, en het is mooi om te zien dat onze klanten onze formule en de voordelen daarvan herkennen en weten te waarderen.

We blijven ons focussen op verdere expansie. In 2015 gaan we opnieuw een groot aantal winkels openen in Frankrijk, Duitsland, België en Nederland. Hierdoor gaan we ook weer veel nieuwe enthousiaste collega’s verwelkomen. Samen met hen gaan we er voor zorgen dat onze klanten onze winkels blijven bezoeken. Onze medewerkers staan aan de basis van het succes van Action en hiervoor wil ik ze allemaal hartelijk bedanken.”

Vooruitblik 2015

Action is het jaar 2015 goed gestart en verwacht voor 2015 een verdere groei in omzet, resultaat, aantal winkels en aantal medewerkers. Daarom is recentelijk de capaciteit van het distributiecentrum in Echt vergroot van 58.000 m2 naar 73.000 m2. In de eerste vier maanden van het jaar zijn er 15 nieuwe winkels geopend. Action verwacht de opening van nieuwe winkels gedurende het jaar verder te versnellen. Omdat Action relatief al veel winkels heeft in Nederland en België zullen de meeste winkels geopend worden in Frankrijk en Duitsland.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?