Reddingbootdag 2015 in Medemblik en Andijk.

Medemblik – Een keer per jaar organiseren de vrijwilligers van de KNRM hun landelijke open dag. Ook dit jaar doen KNRM station Medemblik en Andijk mee op zaterdag 2 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht en bestaat dit jaar 190 jaar ! En nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid, dank zij 80.000 donateurs.

2 mei is een uitgelezen moment om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als donateur. Want voor een vaartocht met de reddingboot geldt deze dag: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

Het programma van station Medemblik.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur is boothuis Ambrozius op de Oosterhaven geopend voor donateurs en belangstellenden. Vanaf 10.00 uur is het meteen mogelijk om als donateur mee te varen met Reddingboot Bernardine. Rond 10.50 uuur zal er een ‘fly by’ plaats vinden van een SAR helikopter.Naast het meevaren met de reddingboot en het bezoeken van ons boothuis zijn er een tal van leuke activiteiten op de kade. De mannen van Brandweer Medemblik zijn met een wagen aanwezig en zullen diverse demonstraties geven. Zoals u van ons gewend bent is er weer overheerlijke paling verkrijgbaar en kunnen kinderen geschminkt worden. Ook kan er over het water worden gelopen met de waterballen van AquaBubbless. Nieuw dit jaar is een springkussen voor de allerkleinste onder ons terwijl papa en mama heerlijk kunnen genieten van een kopje koffie of iets anders lekkers van Noord Holland Catering. Houdt u www.reddingbootdag.nl in de gaten voor de laatste nieuwtjes rondom de reddingbootdag op station Medemblik en Andijk.

Het programma van station Andijk.

Boothuis Joop de Jonge is geopend voor donateurs en belangstellenden. Rond 11.00 uur zal er een  ‘fly by’ plaats vinden van een SAR helikopter. Zorg dus dat u op tijd bent! Op ons terrein is van alles te beleven, met onder andere een ambulance, brandweer met spectaculaire roadshow en ook de politie zal vertegenwoordigd zijn met een voertuig en een 8 meter lang vaartuig!

Komt u naar station Andijk dan hebben wij nog vele leuke activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen uw kinderen spelen op het springkussen, schminken of een lekker ijsje eten bij de ijscokar!  Dit alles kunt u beleven onder het genot van een drankje en hapje of wat dacht u van een vers gerookte paling?

Houdt u www.reddingbootdag.nl in de gaten voor de laatste nieuwtjes rondom de reddingbootdag op station Medemblik en Andijk.

Hopelijk tot zaterdag 2 mei!

Het programma duurt op beide stations van 10.00 uur – 16.00 uur.  

Medemblik

  • Boothuis Medemblik
  • Oosterhaven 7, 1671 AA Medemblik

Andijk

  • Boothuis Andijk *(Joop de Jonge)
  • Nieuwe haven 8, 1619 JW Andijk