14.3 C
Medemblik
26 september 2020 14:37
Medemblik Actueel.

wethouder geeft niet toe op bezuiningsplannen leerlingenvervoer Zwaagdijk

Zwaagdijk – De wethouder herkent zich niet in de brief die de directie van de Sint Lidwinaschool uit Zwaagdijk-West heeft geschreven aan oa de redactie van deze website. In deze brief wordt oa. vermeld dat de wethouder het liefst de leerlingen gewoon op de fiets naar de sporthal/gymzaal ziet fietsen (minimaal 4km heen en 4km terug).

Als reactie zegt de wethouder dat één van de opties is om de leerlingen van groep 7 en groep 8 op de fiets naar de DAN in Nibbixwoud te laten fietsen en niet naar de Bloesem in Wognum, een verschil van een paar honderd meter. De wethouder zegt ,, de route  is korter en veiliger dan naar de Bloesem”.

Op de vraag van de PWF fractie waarin zij vraagt om het restant van de sportvoorziening Wognum te reserveren voor Zwaagdijk-West wordt negatief gereageerd. 

De wethouder zegt ,, Een bestemmingsreserve kan ingezet worden voor een specifiek doel, maar op voorhand niet worden gereserveerd voor één specifieke kern. Behoudens het oplossen van de bezuiniging op het gymvervoer zijn er op dit moment geen concrete plannen waarvoor de bestemmingsreserve kan worden ingezet”.

Tijdens de aankomende raadsvergadering zal de PWF om opheldering gaan vragen en met een motie komen om de alreeds aangenomen motie uit te voeren zoals de gemeenteraad dit toendertijd wilde.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?