Medemblik Actueel.

Den Haag wil geld Medemblik vanwege minder uitgaven jeugdzorg 2014

Medemblik – Om hoeveel het gaat is nog niet duidelijk maar dat ook Medemblik en de rest van de gemeenten in Nederland weer de knip moeten trekken omdat Minister van Rijn (volksgezondheid) vindt dat hij hier recht op heeft omdat in 2014 minder aan jeugdzorg is uitgegeven dan begroot.

Landelijk gaat het om 250 miljoen euro die de gemeentes in Nederland moeten terugbetalen. Hoe zij dit moeten doen is niet duidelijjk maar mogelijk worden ze gekort op het budget voor volgend jaar.

De staatssecretaris wil daarmee zijn eigen tekorten dekken. Deze zijn ontstaan doordat veel jongeren en mensen met problemen vorig jaar in aanloop naar de zorghervormingen nog snel zijn aangemeld voor zwaardere zorg, betaald door het Rijk. Bovendien blijven mensen minder lang thuis wonen dan het kabinet eerder had berekend. Dat kost volgend jaar 270 miljoen euro en dat bedrag loopt op tot 435 miljoen euro in 2018.

Na het slopen van het PGB waar ook veel mensen in de gemeente Medemblik mee te maken hebben en zorgverleners die nog steeds moeten wachten op hun salaris gaat van Rijn nu zijn pijlen richten op de gemeenten om zo zijn tekorten aan te vullen. 

Van Rijn heeft beloofd dat voor 15 mei alle problemen met het PGB zijn opgelost maar veel experts zien eerder een vrede tussen Israël en Palestina gebeuren dan dat het PGB-probleem is opgelost.

Reageren via facebook