Fototentoonstelling Trouwen in Opperdoes feestelijk geopend

Opperdoes – Op zaterdag 25 april is de fototentoonstelling Trouwen in Opperdoes geopend door vrijwilliger Kees Brouwer en zijn echtgenote Jannie Brouwer-Jonkman. Zij zijn dit jaar vijftig jaar getrouwd.

Stichting Historisch Opperdoes heeft in de afgelopen vijf jaar 1.250 foto’s van 150 verschillende bruidsparen verzameld. Een deel daarvan, ruim 500 foto’s, is thematisch geëxposeerd. De overige foto’s zijn te zien door middel van een PowerPointpresentatie.

Na de openingstoespraak van secretaris Marijke Smit mochten Kees en Jannie Brouwer de openingshandelingen verrichten. Eerst zetten zij net als een echt bruidspaar hun handtekeningen. Dit maal in het gastenboek. Vervolgens speldde Jannie een corsage op een van de twee trouwjurken die op de tentoonstelling te zien is. Daarna plakte Kees symbolisch de laatste foto op. Het was een foto van het bruidspaar Kees Brouwer en Jannie Jonkman.

Als dank werd aan hen beiden een mooie bos bloemen overhandigd.

De foto’s geven een gevarieerd beeld van huwelijken vanaf 1938 tot heden. Niet alleen de bruidsparen zijn te zien, maar ook veel familieleden, predikanten en ambtenaren van de burgerlijke stand. Ook (oude) straatbeelden van Opperdoes zijn te zien.

Deze unieke fototentoonstelling is tijdens openingsuren te zien in ’t Oûwe Jeugdgeboûw Noorderpad 17 in Opperdoes.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.