Dodenherdenking 4 mei stad Medemblik

Medemblik – Op maandag 4 mei vindt in Medemblik Dodenherdenking plaats. Het 4 Mei Comité Medemblik organiseert om 19.00 uur een bijeenkomst in Kasteel Radboud met aansluitend een Stille Tocht naar het oorlogsmonument op de Breedstraat (hoek Nieuwstraat). Daar zal het om 20.00 uur twee minuten stil zijn, waarna er voor iedereen gelegenheid is om bloemen bij het monument te leggen.

19.00 uur: Herdenkingsbijeenkomst Kasteel Radboud

Er is een korte herdenkingsbijeenkomst in Kasteel Radboud met wethouder Joset Fit als spreker over Vrijheid geef je door en gedichten voorgelezen door leerlingen van OBS De Meridiaan en SG De Dijk. Pianomuziek omlijst de bijeenkomst.

19.30 uur: Stille Tocht

De route van de Stille Tocht is exact één kilometer en gaat vanaf Kasteel Radboud via Oudevaartsgat – Pekelharinghaven -‐ Hoogesteeg -‐ Nieuwstraat naar het oorlogsmonument op de kop van de Breedstraat. De elektrische bus van CityTours Medemblik rijdt met de Stille Tocht mee voor mensen die slecht ter been zijn. Na afloop van de herdenking rijdt CityTours terug naar Kasteel Radboud.

20.00 uur: Twee minuten stilte en kranslegging

Harmonie Crescendo begeleidt de ceremonie bij het oorlogsmonument en de Vereniging Levende Geschiedenis, Collection 39-‐45 houdt een militaire erewacht. Voorafgaand aan de twee minuten stilte zal een leerling van OBS De Meridiaan nog een gedicht voorlezen. Na de twee minuten stilte volgt het Wilhelmus, waarna Scouting Titus Brandsma assisteert bij de kranslegging namens de Gemeente
Medemblik. Vervolgens is er voor iedereen gelegenheid om bloemen te leggen bij het oorlogsmonument. Wethouder Joset Fit zal de Dodenherdenking afsluiten met een slotgedachte.

4 mei: Dodenherdenking

Tijdens Dodenherdenking herdenken wij allen -‐ burgers en militairen -‐ die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Om 20.00 uur is het overal in Nederland twee minuten stil. Twee minuten, waarin we ons realiseren dat we hier in vrijheid twee minuten stil kunnen en mogen zijn. De Nederlandse vlag (zonder wimpel) hangt op 4 mei halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang. Het 4 Mei Comité Medemblik nodigt jong en oud uit om samen te herdenken op 4 mei.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.